Utworzone przez Redaktor Strony dnia
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | mleko, chleb razowy ze słonecznikiem /chleb słoneczko z sezamem, masło, jajko na twardo, pasta rybna – wyrób własny, talerz witaminek – pomidor, sałata, ogórek kiszony, papryka zielona, szczypiorek, kiełki pora II śniadanie - jabłko | zupa kalafiorowa, makaron świderki z twarogiem i musem truskawkowym, paluszki z marchewki, herbata mango-brzoskwinia | budyń waniliowy z sokiem malinowym |
Wtorek | kaszka kukurydziana na mleku, chleb mieszany wieloziarnisty/chleb razowy, masło, dżem morelowy niskosłodzony; serek naturalny z ziołami; herbata z cytryną II śniadanie - arbuz | zupa krem z dyni piżmowej, gotowany filet z indyka z warzywami, ryż paraboliczny, kompot owocowy | jogurt naturalny z musem mango, ciastko wielozbożowe z jagodą |
Środa | kakao, herbata, chleb wiejski/chleb graham z orkiszem, masło, jajecznica na maśle, wędlina – kurczak gotowany, talerz witaminek – pomidor, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki lucerny, rzodkiewka II śniadanie - jabłko, kalarepa | zupa żurek z kiełbasą, spaghetti bolognesse z makaronem i warzywami, kompot owocowy | kisiel wiśniowy z polewą jogurtową, biszkopty bezcukrowe |
Czwartek | kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb razowy wieloziarnisty/chleb oliwski, masło; pasta twarogowa z koperkiem i czarnuszką, kabanosy drobiowe, talerz witaminek – pomidor, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, sałata, ogórek świeży II śniadanie - banan | zupa kapuśniak z młodej kapusty, risotto z mięsem z łopatki i warzywami, herbata miętowa | jogurt naturalny z jagodami, chrupki kukurydziane |
Piątek | płatki orkiszowe na mleku, chleb oliwski/chleb razowy ze słonecznikiem, masło, dżem truskawkowy niskosłodzony, serek waniliowy, herbata II śniadanie - paluszki z marchewki, jabłko | zupa krem ryżana; panierowany filet z mintaja; ziemniaki puree; brukselka na ciepło; herbata rumiankowa | koktajl szpinakowo-bananowy z jarmużem na kefirze, wafel naturalny ze słonecznikiem |