Jadłospis
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | mleko; herbata z cytryną; chleb wiejski/razowy, masło, wędlina – polędwica sopocka, ser żółty masdamer, talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka czerwona, ogórek świeży, roszponka II śniadanie - sok warzywno-owocowy, wafel naturalny ryżowy | zupa krem z brokuła z prażonymi pestkami słonecznika, ryż paraboliczny zapiekany z jabłkiem, cynamonem i śmietaną, herbata malinowa | jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty bezcukrowe |
Wtorek | zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, herbata z cytryną; mleko; chleb oliwski/razowy; masło; dżem agrestowy niskosłodzony; hummus – pasta z ciecierzycy z pomidorami II śniadanie - gruszka | zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, kotlet schabowy, ziemniaki puree, mizeria, kompot owocowy | pełnoziarniste musli z suszonymi owocami na mleku |
Środa | kawa zbożowa inka, herbata, chleb słoneczko z sezamem/oliwski, masło, jajecznica na maśle, talerz witaminek – pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, pomidor, szczypior II śniadanie - arbuz | zupa grochowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami; ryż naturalny brązowy, kompot owocowy | gofry z cukrem pudrem – wyrób własny; herbata owocowa |
Czwartek | kakao, herbata, chleb zakopiański/ razowy, pasta twarogowa z czarnuszką; szynka konserwowa, talerz witaminek – sałata, ogórek kiszony, rzodkiewka, szczypior, kiełki lucerny, pomidor II śniadanie - melon | zupa krem z marchwi, łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą podwawelską, sok jabłkowy 100% | budyń śmietankowy z sokiem malinowym |
Piątek | zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb wiejski/chleb razowy ze słonecznikiem, masło; serek naturalny z pomidorami, dżem niskosłodzony ananasowy, herbata z cytryną, mleko II śniadanie - lody sorbet warzywno-owocowy – wyrób własny | zupa rosół wiedeński, filet z dorsza – paluszki rybne; ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka; herbata mango-brzoskwinia | koktajl jagodowy na kefirze naturalnym; podpłomyki bezcukrowe JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE! |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | |||
Wtorek | |||
Środa | |||
Czwartek | |||
Piątek | chleb wiejski/razowy wieloziarnisty, masło; kaszka manna na mleku; serek waniliowy; dżem brzoskwiniowy niskosłodzony; mleko/ herbata z cytryną II śniadanie - mus warzywno-owocowy 100% | zupa jarzynowa, makaron z kiełbasą i warzywami, herbata z dzikiej róży | maślanka naturalna z brzoskwiniami; ciastko owsiane z żurawiną |
Strony
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- następna ›
- ostatnia »
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten. | 6. Soja i produkty pochodne. | 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | 7. Mleko i produkty pochodne. | 12. Dwutlenek siarki i siarczyny. |
3. Jaja i produkty pochodne. | 8. Orzechy i produkty pochodne. | 13. Łubin i produkty pochodne. |
4. Ryby i produkty pochodne. | 9. Seler i produkty pochodne. | 14. Mięczaki i produkty pochodne. |
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne. | 10. Gorczyca i produkty pochodne. |