Jadłospis



Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

mleko; herbata z cytryną; chleb wiejski/razowy, masło, wędlina – polędwica sopocka, ser żółty masdamer, talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka czerwona, ogórek świeży, roszponka

II śniadanie - sok warzywno-owocowy, wafel naturalny ryżowy

zupa krem z brokuła z prażonymi pestkami słonecznika, ryż paraboliczny zapiekany z jabłkiem, cynamonem i śmietaną, herbata malinowa

jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty bezcukrowe

Wtorek

zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, herbata z cytryną; mleko; chleb oliwski/razowy; masło; dżem agrestowy niskosłodzony; hummus – pasta z ciecierzycy z pomidorami

II śniadanie - gruszka

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, kotlet schabowy, ziemniaki puree, mizeria, kompot owocowy

pełnoziarniste musli z suszonymi owocami na mleku

Środa

kawa zbożowa inka, herbata, chleb słoneczko z sezamem/oliwski, masło, jajecznica na maśle, talerz witaminek – pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, pomidor, szczypior

II śniadanie - arbuz

zupa grochowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami; ryż naturalny brązowy, kompot owocowy

gofry z cukrem pudrem – wyrób własny; herbata owocowa

Czwartek

kakao, herbata, chleb zakopiański/ razowy, pasta twarogowa z czarnuszką; szynka konserwowa, talerz witaminek – sałata, ogórek kiszony, rzodkiewka, szczypior, kiełki lucerny, pomidor

II śniadanie - melon

zupa krem z marchwi, łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą podwawelską, sok jabłkowy 100%

budyń śmietankowy z sokiem malinowym

Piątek

zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb wiejski/chleb razowy ze słonecznikiem, masło; serek naturalny z pomidorami, dżem niskosłodzony ananasowy, herbata z cytryną, mleko

II śniadanie - lody sorbet warzywno-owocowy – wyrób własny

zupa rosół wiedeński, filet z dorsza – paluszki rybne; ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka; herbata mango-brzoskwinia

koktajl jagodowy na kefirze naturalnym; podpłomyki bezcukrowe

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE!



Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

chleb wiejski/razowy wieloziarnisty, masło; kaszka manna na mleku; serek waniliowy; dżem brzoskwiniowy niskosłodzony; mleko/ herbata z cytryną

II śniadanie - mus warzywno-owocowy 100%

zupa jarzynowa, makaron z kiełbasą i warzywami, herbata z dzikiej róży

maślanka naturalna z brzoskwiniami; ciastko owsiane z żurawiną

Strony

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten. 6. Soja i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
3. Jaja i produkty pochodne. 8. Orzechy i produkty pochodne. 13. Łubin i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne.