Jadłospis
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | mleko, herbata z cytryną; chleb razowy/chleb wiejski, masło, pasta twarogowa z koperkiem i szczypiorkiem; wędlina – schab sznurkowany; talerz witaminek – pomidor, roszponka, ogórek kiszony, ogórek świeży; papryka żółta II śniadanie - jabłko | zupa pomidorowa z makaronem orza, naleśniki z marmoladą owocową i jogurtem naturalnym, herbata z czarnej porzeczki | kisiel malinowy z polewą jogurtową, ciastko wielozbożowe kakaowe |
Wtorek | płatki orkiszowe na mleku, chleb razowy wieloziarnisty/słoneczko z sezamem, masło, serek waniliowy; polędwica z indyka; dżem brzoskwiniowy niskosłodzony, herbata z cytryną II śniadanie - morele | zupa grochowa; pieczone ziemniaki w ziołach, nugettsy z piersi kurczaka, sos czosnkowy, surówka z marchwi i jabłka, kompot owocowy | baton wielozbożowy kakaowy, kakao |
Środa | kawa zbożowa inka, herbata, chleb oliwski/graham z orkiszem, masło; pasta rybna; jajko na twardo, talerz witaminek – pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki pora, ogórek kiszony II śniadanie - borówki amerykańskie, maliny | zupa kalafiorowa; leczo z kiełbasą i warzywami, bułka paryska z masłem; kompot owocowy | płatki kukurydziane na mleku |
Czwartek | kakao, herbata, chleb razowy ze słonecznikiem/chleb zakopiański, masło; pasta mięsna – wyrób własny; ser żółty; talerz witaminek – pomidor, ogórek kiszony, rukola, sałata, rzodkiewka, szczypior II śniadanie - sok warzywno-owocowy, wafel naturalny kukurydziany | zupa neapolitańska, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy w sosie vinegret; sok jabłkowy 100% | budyń śmietankowy z sokiem wiśniowym |
Piątek | płatki jęczmienne na mleku, chleb wieloziarnisty/oliwski, masło, serek naturalny śmietankowy z ziołami, mielonka królewska; miód wielokwiatowy, herbata z cytryną II śniadanie - kalarepa, gruszka | zupa rosół wiedeński; paluszki rybne (filet z dorsza); ziemniaki puree; surówka z ogórka kiszonego; herbata z lipy | jogurt naturalny z musem wiśniowym, biszkopty bezcukrowe JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE! |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | mleko; herbata czarna; chleb wiejski/ chleb razowy wieloziarnisty; masło, pasta twarogowa z pomidorami; mielonka królewska; talerz witaminek – papryka zielona, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, sałata, roszponka II śniadanie - jabłko | zupa pomidorowa z kaszą jaglaną; makaron świderki z indykiem i warzywami (brokuł, kalafior, mini marchewka) w sosie koperkowym; herbata mango-brzoskwinia | kaszka manna z sokiem malinowym |
Wtorek | zupa mleczna z płatkami ryżowymi; herbata z cytryną; chleb mieszany wieloziarnisty/razowy; masło; dżem morelowy niskosłodzony; serek naturalny ze szczypiorkiem, kabanosy II śniadanie - kalarepa, morela | zupa rosół wiedeński; ziemniaki opiekane z ziołami, nugettsy z piersi kurczaka; surówka z marchewki i jabłka; kompot owocowy | kisiel malinowy, wafel naturalny ze słonecznikiem |
Środa | kawa zbożowa inka; herbata; chleb słoneczko z sezamem/graham z orkiszem, masło, ser żółty; polędwica z indyka; talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka żółta, ogórek kiszony, kiełki pora II śniadanie - kiwi | zupa z białych warzyw z prażonymi pestkami dyni; krokiety z kapustą i mięsem wieprzowym; surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy | musli owocowe na mleku, jabłko |
Czwartek | mleko; herbata czarna; chleb oliwski/chleb razowy, masło; parówka z szynki na ciepło; serek naturalny śmietankowy; ketchup; talerz witaminek – papryka zielona, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, sałata, pomidorki koktajlowe II śniadanie - arbuz | zupa ogórkowa; makaron wstążki z musem truskawkowym, białym serem i jogurtem naturalnym; herbata malinowa | jogurt naturalny z jagodami, ciastko wielozbożowe z morelą |
Piątek | płatki jęczmienne na mleku, chleb razowy ze słonecznikiem/oliwski, masło, polędwica drobiowa, dżem z wiśniowy niskosłodzony; miód wielokwiatowy; herbata z cytryną II śniadanie - melon | zupa rybna z makaronem muszelki; jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki puree; fasolka szparagowa na ciepło; herbata rumiankowa | maślanka z owocami leśnymi, biszkopty bezcukrowe JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE! |
Strony
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- następna ›
- ostatnia »
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten. | 6. Soja i produkty pochodne. | 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | 7. Mleko i produkty pochodne. | 12. Dwutlenek siarki i siarczyny. |
3. Jaja i produkty pochodne. | 8. Orzechy i produkty pochodne. | 13. Łubin i produkty pochodne. |
4. Ryby i produkty pochodne. | 9. Seler i produkty pochodne. | 14. Mięczaki i produkty pochodne. |
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne. | 10. Gorczyca i produkty pochodne. |