Jadłospis
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | mleko, chleb razowy ze słonecznikiem /chleb słoneczko z sezamem, masło, ser gouda, wędlina – schab w przyprawach, talerz witaminek – pomidor, sałata, ogórek kiszony, papryka zielona II śniadanie - jabłko | zupa ziemniaczana; pieczony filet z indyka z ziołami; sos śmietanowo - koperkowy, ryż brązowy; surówka z marchwi, herbata z dzikiej róży | jogurt naturalny z truskawkami; biszkopty bezcukrowe |
Wtorek | kakao, herbata, chleb wiejski/chleb graham z orkiszem, masło, jajko na twardo; pasta kiełbasiana, talerz witaminek – pomidor, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki lucerny II śniadanie - melon | zupa jarzynowa; klopsy wieprzowe w sosie pieczarkowym; kasza bulgur; mix warzyw na ciepło; kompot owocowy | płatki miodowo-bananowe bezcukrowe na mleku |
Środa | mleko, herbata, chleb razowy ze słonecznikiem/chleb zakopiański, masło; parówka z indyka na ciepło, ketchup; talerz witaminek – pomidor, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, sałata, rzodkiewka II śniadanie - sok warzywno-owocowy, mieszanka bakali | zupa krem z czerwonej soczewicy; kotlet mielony wieprzowy; ziemniaki z koperkiem; buraczki na ciepło; kompot owocowy | bułka maślana z masłem i dżemem truskawkowym, mleko |
Czwartek | kaszka kukurydziana na mleku, chleb razowy ze słonecznikiem/chleb oliwski, masło, pasta twarogowa z pietruszką; miód wielokwiatowy; herbata z cytryną II śniadanie - śliwki | zupa z zielonej fasolki szparagowej; makaron świderki z jogurtem, twarogiem i musem truskawkowym; herbata malinowa | ciasto marchewkowe – wypiek własny, herbata żurawinowa |
Piątek | zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, chleb zakopiański/chleb razowy wieloziarnisty, masło, serek waniliowy, miód wielokwiatowy, herbata z cytryną II śniadanie - jabłko, paluszki z marchewki | zupa rosół wiedeński, ryba pieczona – filet z molwy; ziemniaki puree; surówka z kalarepy i jabłka; herbata miętowa | koktajl buraczkowo-wiśniowy na kefirze naturalnym; ciastko wielozbożowe z morelą JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE!! |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | mleko; herbata czarna; chleb oliwski/chleb razowy wieloziarnisty; masło, kabanosy wieprzowe; ser żółty; talerz witaminek – pomidor, ogórek świeży, ogórek kiszony, sałata II śniadanie - jabłko | zupa krem z pora z prażonym ziarnem słonecznika; jabłko w cieście naleśnikowym; paluszki z marchewki; herbata mango-brzoskwinia | budyń śmietankowy z sokiem wiśniowym |
Wtorek | kakao, herbata z cytryną, chleb graham z orkiszem/oliwski, masło, pasta rybna – wyrób własny; jajko na twardo; talerz witaminek – papryka żółta, szczypiorek, rzodkiewka, sałata, pomidor, roszponka II śniadanie - melon | zupa rosół wiedeński; gotowane pulpety wieprzowe w sosie własnym; kasza pęczak, surówka z marchewki i jabłka; kompot owocowy | maślanka naturalna z brzoskwiniami, ciastko wielozbożowe kakaowe |
Środa | płatki owsiane na mleku, chleb razowy ze słonecznikiem/chleb zakopiański, masło, dżem morelowy 100% owoc; serek waniliowy; herbata II śniadanie - mieszanka bakalii, jabłko | zupa jarzynowa; kopytka z kiełbasą i cebulą; surówka z pora i jabłka; kompot owocowy | pieczywo chrupkie z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata żurawinowa |
Czwartek | kawa inka, herbata czarna; chleb oliwski/chleb wiejski, masło; jajecznica, wędlina – szynka konserwowa; talerz witaminek – papryka czerwona, ogórek kiszony, sałata, pomidor, kiełki lucerny II śniadanie - banan | zupa ogórkowa; bitki schabowe w sosie chrzanowym; ziemniaki; surówka z czerwonej kapusty i jabłka; herbata z dzikiej róży | płatki kukurydziane na mleku, jabłko |
Piątek | zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb słoneczko z sezamem/chleb razowy, masło, pasta twarogowa z pomidorami i pietruszką, miód wielokwiatowy; herbata z cytryną II śniadanie - gruszka, kalarepa | zupa ryżana; ryba pieczona – morszczuk kapski; ziemniaki z koperkiem; surówka z kiszonej kapusty; herbata miętowa | koktajl szpinakowo-bananowy na kefirze naturalnym, chrupki kukurydziane |
Strony
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- następna ›
- ostatnia »
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten. | 6. Soja i produkty pochodne. | 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | 7. Mleko i produkty pochodne. | 12. Dwutlenek siarki i siarczyny. |
3. Jaja i produkty pochodne. | 8. Orzechy i produkty pochodne. | 13. Łubin i produkty pochodne. |
4. Ryby i produkty pochodne. | 9. Seler i produkty pochodne. | 14. Mięczaki i produkty pochodne. |
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne. | 10. Gorczyca i produkty pochodne. |