Jadłospis
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | owsianka na mleku, chleb razowy/wiejski, masło, ser żółty gouda; dżem czarna porzeczka niskosłodzony, herbata z cytryną II śniadanie - jabłko, kiwi | zupa pomidorowa z ryżem; gulasz wieprzowy z warzywami; kasza jęczmienna; sok pomarańczowy 100% | maślanka truskawkowa, ciastko wielozbożowe z jagodami |
Wtorek | kawa zbożowa inka, herbata, chleb oliwski z makiem/chleb graham z orkiszem, masło; pasta twarogowa z ziołami, szynka konserwowa; talerz witaminek – pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, pomidor, szczypior II śniadanie - banan | zupa ziemniaczana; leczo z kiełbasą podwawelską i warzywami; bułka paryska; herbata rumiankowa | granola owocowa na mleku |
Środa | zupa mleczna z makaronem zacierka, chleb razowy/wiejski, masło, ser żółty gouda; dżem brzoskwiniowy niskosłodzony, herbata z cytryną II śniadanie - mandarynki | zupa krem z zielonych warzyw z prażonymi nasionami słonecznika; filet z mintaja; ziemniaki puree, sałata lodowa w śmietanie; herbata z dzikiej róży | baton wielozbożowy kakaowy; mleko |
Czwartek | PRZEDSZKOLE NIECZYNNE - ŚWIĘTO | ||
Piątek | mleko, herbata, chleb oliwski/razowy masło; serek naturalny śmietankowy, kabanosy drobiowe; talerz witaminek – ogórek świeży, ogórek kiszony, papryka czerwona, sałata, szczypior II śniadanie - mus jabłkowy 100% | zupa ryżanka; makaron kolanka z białym serem, musem jagodowym i jogurtem naturalnym; herbata hibiskus | płatki kukurydziane na mleku JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE! |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | Święto – PRZEDSZKOLE NIECZYNNE | ||
Wtorek | kaszka kukurydziana na mleku; herbata z cytryną; mleko; chleb wieloziarnisty mieszany/razowy; masło; powidła śliwkowe; serek naturalny z ziołami i szczypiorkiem II śniadanie - paluszki z marchewki jabłko | zupa krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami; makaron penne z sosem warzywnym; herbata malinowa z cytryną | baton wielozbożowy kakaowy; mleko |
Środa | kawa zbożowa inka; herbata; chleb słoneczko z sezamem/oliwski, masło, pasta z ciecierzycy – hummus; polędwica sopocka; talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka żółta, ogórek kiszony, kiełki lucerny II śniadanie - gruszka | zupa kapuśniak ze świeżej kapusty; różowe kopytka – z dodatkiem buraka; z kiełbasa podwawelską i cebulą; surówka z ogórka kiszonego; kompot owocowy | jogurt naturalny z bananami, ciastko wielozbożowe z żurawiną |
Czwartek | mleko; herbata czarna; chleb oliwski z makiem/razowy wieloziarnisty, masło; jajecznica na maśle; kabanosy drobiowe; talerz witaminek – ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, sałata, pomidorki koktajlowe, roszponka, szczypior II śniadanie - arbuz | zupa barszcz czerwony; potrawka z kurczaka z warzywami, ryż brązowy naturalny; kompot owocowy | pieczywo chrupkie żytnie z masłem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym; herbata z cytryną |
Piątek | płatki ryżowe na mleku, chleb żytni/oliwski, masło, ser żółty salami, dżem wiśniowy niskosłodzony; mleko; herbata z cytryną II śniadanie - mieszanka bakalii; brzoskwinia | zupa krem z czerwonej soczewicy; filet z dorsza – paluszki rybne; ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka; herbata żurawinowa | koktajl truskawkowy na kefirze naturalnym, podpłomyki bezcukrowe JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE! |
Strony
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- następna ›
- ostatnia »
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten. | 6. Soja i produkty pochodne. | 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | 7. Mleko i produkty pochodne. | 12. Dwutlenek siarki i siarczyny. |
3. Jaja i produkty pochodne. | 8. Orzechy i produkty pochodne. | 13. Łubin i produkty pochodne. |
4. Ryby i produkty pochodne. | 9. Seler i produkty pochodne. | 14. Mięczaki i produkty pochodne. |
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne. | 10. Gorczyca i produkty pochodne. |