Jadłospis za okres: 21/04/2025 - 26/04/2025

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Święto – PRZEDSZKOLE NIECZYNNE

Wtorek

kaszka kukurydziana na mleku; herbata z cytryną; mleko; chleb wieloziarnisty mieszany/razowy; masło; powidła śliwkowe; serek naturalny z ziołami i szczypiorkiem

II śniadanie - paluszki z marchewki jabłko

zupa krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami; makaron penne z sosem warzywnym; herbata malinowa z cytryną

baton wielozbożowy kakaowy; mleko

Środa

kawa zbożowa inka; herbata; chleb słoneczko z sezamem/oliwski, masło, pasta z ciecierzycy – hummus; polędwica sopocka; talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka żółta, ogórek kiszony, kiełki lucerny

II śniadanie - gruszka

zupa kapuśniak ze świeżej kapusty; różowe kopytka – z dodatkiem buraka; z kiełbasa podwawelską i cebulą; surówka z ogórka kiszonego; kompot owocowy

jogurt naturalny z bananami, ciastko wielozbożowe z żurawiną

Czwartek

mleko; herbata czarna; chleb oliwski z makiem/razowy wieloziarnisty, masło; jajecznica na maśle; kabanosy drobiowe; talerz witaminek – ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, sałata, pomidorki koktajlowe, roszponka, szczypior

II śniadanie - arbuz

zupa barszcz czerwony; potrawka z kurczaka z warzywami, ryż brązowy naturalny; kompot owocowy

pieczywo chrupkie żytnie z masłem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym; herbata z cytryną

Piątek

płatki ryżowe na mleku, chleb żytni/oliwski, masło, ser żółty salami, dżem wiśniowy niskosłodzony; mleko; herbata z cytryną

II śniadanie - mieszanka bakalii; brzoskwinia

zupa krem z czerwonej soczewicy; filet z dorsza – paluszki rybne; ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka; herbata żurawinowa

koktajl truskawkowy na kefirze naturalnym, podpłomyki bezcukrowe

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE!