Utworzone przez Redaktor Strony dnia
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | Święto – PRZEDSZKOLE NIECZYNNE | ||
Wtorek | kaszka kukurydziana na mleku; herbata z cytryną; mleko; chleb wieloziarnisty mieszany/razowy; masło; powidła śliwkowe; serek naturalny z ziołami i szczypiorkiem II śniadanie - paluszki z marchewki jabłko | zupa krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami; makaron penne z sosem warzywnym; herbata malinowa z cytryną | baton wielozbożowy kakaowy; mleko |
Środa | kawa zbożowa inka; herbata; chleb słoneczko z sezamem/oliwski, masło, pasta z ciecierzycy – hummus; polędwica sopocka; talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka żółta, ogórek kiszony, kiełki lucerny II śniadanie - gruszka | zupa kapuśniak ze świeżej kapusty; różowe kopytka – z dodatkiem buraka; z kiełbasa podwawelską i cebulą; surówka z ogórka kiszonego; kompot owocowy | jogurt naturalny z bananami, ciastko wielozbożowe z żurawiną |
Czwartek | mleko; herbata czarna; chleb oliwski z makiem/razowy wieloziarnisty, masło; jajecznica na maśle; kabanosy drobiowe; talerz witaminek – ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, sałata, pomidorki koktajlowe, roszponka, szczypior II śniadanie - arbuz | zupa barszcz czerwony; potrawka z kurczaka z warzywami, ryż brązowy naturalny; kompot owocowy | pieczywo chrupkie żytnie z masłem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym; herbata z cytryną |
Piątek | płatki ryżowe na mleku, chleb żytni/oliwski, masło, ser żółty salami, dżem wiśniowy niskosłodzony; mleko; herbata z cytryną II śniadanie - mieszanka bakalii; brzoskwinia | zupa krem z czerwonej soczewicy; filet z dorsza – paluszki rybne; ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka; herbata żurawinowa | koktajl truskawkowy na kefirze naturalnym, podpłomyki bezcukrowe JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE! |