Jadłospis za okres: 05/05/2025 - 09/05/2025

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

kaszka kukurydziana na mleku; herbata z cytryną; mleko; chleb wieloziarnisty mieszany/razowy; masło; miód wielokwiatowy; serek naturalny z pomidorami i ziołami

II śniadanie - sok warzywno-owocowy, wafel naturalny kukurydziany

zupa jarzynowa; kaszotto z mięsem drobiowym i warzywami, herbata malinowa z poziomką

kisiel cytrynowy; ciastko owsiane

Wtorek

kawa zbożowa inka, herbata, chleb słoneczko z sezamem/chleb graham z orkiszem, masło; jajecznica; mielonka królewska; talerz witaminek – pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, pomidor, szczypior

II śniadanie - mieszanka bakalii; jabłko

zupa rosół wiedeński, wątróbka drobiowa z cebulą, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego, herbata malinowa

jogurt naturalny z musem bananowym; wielozbożowe ciastko z jagodami

Środa

kawa zbożowa inka; herbata; chleb razowy wieloziarnisty/oliwski, masło, pasta z ciecierzycy – hummus; polędwica z indyka; talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka żółta, ogórek kiszony, kiełki lucerny

II śniadanie - nektarynki

zupa krem z gruszki i z pietruszki; placki z cukinii, sos czosnkowy; surówka z marchewki i jabłka; kompot owocowy

koktajl szpinakowo-gruszkowy na kefirze naturalnym, herbatniki maślane

Czwartek

mleko; herbata czarna; chleb oliwski z makiem/razowy wieloziarnisty, masło; parówka z szynki, ketchup; talerz witaminek – ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, sałata, pomidorki koktajlowe, roszponka, szczypior

II śniadanie - arbuz

zupa żurek z jajkiem i ziemniakami; eskolopki z piersi kurczaka w sosie koperkowym, ryż brązowy naturalny; bukiet jarzyn na ciepło; kompot owocowy

pieczywo chrupkie oliwkowe z masłem i powidłami śliwkowymi; herbata z cytryną

Piątek

płatki ryżowe na mleku, chleb żytni/oliwski, masło, pasta twarogowa z suszonymi pomidorami, dżem truskawkowy niskosłodzony; mleko; herbata z cytryną

II śniadanie - melon

zupa grochowa; filet z dorsza – paluszki rybne; ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka; herbata żurawinowa

maślanka naturalna z owocami leśnymi; ciastko wielozbożowe z morelą

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE!